pühapäev, 18. november 2007

Kirju põhjaga kohupiima-kirsikook













  • Põhi:
  • 3 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 dl õli
  • 1 dl värskelt pressitud apelsinimahla
  • 1,5 spl kakaod
  • 2 muna
  • 1,5 dl suhkrut

  • poole apelsini mahl immutamiseks

  • Kreem:
  • 400g alma kohupiimatoru
  • 250 ml vahukoort
  • 1tl vaniljesuhkrut
  • 2tl želatiini
  • 2-3 spl suhkrut

  • Tarretis:
  • 10 g želatiini
  • 3 dl kirsikompotivedelikku (kui nii palju pole, võid juurde segada õunamahla)
  • 3 sl vett zelatiini paisutamiseks
  • soovi korral suhkrut
  • 1 kirsikompott

Määri ümmargune lahtikäiv koogivorm võiga ja puista üle jahu või riivsaiaga.
sega küpsetuspulber jahu hulka. vahusta munad suhkruga. sõelu sisse jahu.sega ettevaatlikult, samal ajal vähehaaval mahla ja õli lisades.kalla pool tainast vormi. ülejäänud poolele sõelu ja sega sisse kakao.kalla heleda kihi peale ja aja ühtlasel laiali.
küpseta 175 kraadises ahjus 15 min.

Jahuta. torka tikuga väiksed augud sisse (aitab mahlal paremini imbuda) ja vala lusikaga põhjale apelsinimahl, lase sel sisse imbuda.

Paisuta ja sulata želatiin. Vahusta vahukoor, sega toasooja kohupiimaga, lisa vaniljesuhkur. Sega kohupiim vahukoorega. Nirista leige želatiin kohupiimavahu hulka. Jaota segu ühtlaselt põhjale.
Laota kirsid koogile ja pane kook külma.

Paisuta želatiin, sulata see 1,5 dl kompotivedelikus (ära lase keema) ja sega hulka ülejäänud vedelik. Lase jahtuda ja kui see on külmkapis juba venivaks muutunud, kalla ettevaatlikult koogile. Pane kook uuesti külma.

PRINDI RETSEPT

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails