laupäev, 18. mai 2013

Tuunikalapirukas


  • Tainas:
  • 500 g nisujahu
  • 2 dl piima
  • 25 g pärmi
  • soola
  • Täidis:
  • 300 g tuunikala õlis
  • 2 sibulat
  • 1 paprika
  • 2 tomatit
  • küüslauku
  • peterselli
  • soola
  • õli

Lahusta pärm käesoojas piimas, lisa jahu ning sool. Sõtku kokku tainas, vormi palliks ja jäta rätiku alla kerkima. Lase tainal paisuda kahekordsesks.
Täidise jaoks haki sibul, küüslauk, tomat ning paprika, nõruta tuunikala. Kuumuta pannil õli ja hauta köögiviljad pehmeks. Sega tuunikala köögiviljaseguga, lisa hakitud petersell ja maitsesta segu soolaga.
Jaga tainas kaheks osaks, rulli  ahjuplaadi suuruseks ja tõsta üks rullitud tükk (tainarulli abil) ahjuplaadile, laota täidis peale. Tõsta peale teine rullitud tainatükk ja suru ääred kahvliga kokku, torka kahvliga sisse mõned augud. Määri pealt lahtiklopitud munaga ja  küpseta 200 kraadi juures umbes 40 min, kuni pirukas on pealt kuldpruun.

1 kommentaar:

Ivar ütles ...

Kohvikupirukas?

vaata veel

Related Posts with Thumbnails