kolmapäev, 17. august 2011

Piraaditort šokolaadiga

Küpseta kolm plaadisuurust biskviitpõhja:

  • Ühe põhja jaoks läheb vaja :
  • 3 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1,5 dl jahu
  • 0,5 dl kakaopulbrit

  • Täidis;
  • 500 g hapukoort (üleöö sõelal nõrutada)
  • 900 g kakaoga kohupiimapastat
  • 400 g tumedat šokolaadi
  • 400 g vahukoort
  •  purk nõrutatud konservkirsse

Sulatatud   ja pisut jahutatud šokolaad segada esmalt toasooja hapukoorega (paraja temperatuuri saab mikrolaineahjuga näiteks) ja seejärel lisada toasoojad hapukoor ja vahustatud koor. Määrida kreem  biskviidi vahele ja õhuke kiht ka tordi peale. Lao täidise peale ka konservkirsid.

  • Kaunistuseks võikreem:
  •  200 g magedat võid
  • 150 g toorjuustu
  • 100 g tuhksuhkrut

Toasoojad või ja toorjuust vahustada tuhksuhkruga kohevaks.  Osa värvida toiduvärviga siniseks, roheliseks ja halliks.

  • Kaunistuseks šokolaadikreem:
  • 2 dl vahukoort
  • 200 g šokolaadi

Sulata šokolaad koores, jahuta ja vahusta kohevaks. Kaunista tordi serv ja küljed vms.

2 kommentaari:

Kaare ütles ...

Väga kihvt näeb välja!

Marit ütles ...

Nägi väga kift välja ja teate kui maitsev! Aitäh, Elina!

vaata veel

Related Posts with Thumbnails