Biskviitpõhjaga tort, mille vahel oli maasikamaitseline kohupiima-vahukoore-hapukoorekreem, peal martsipan ja külgedel vahukoore-kohupiimakreem. Kaalus see umbes 2,25 kg.
martsipani heledus oleneb ilmselt sellest, palju seal suhkrut on. siin on 150 g mandleid ja 300 g suhkrut. panen just heledama tooni saamiseks rohkem suhkrut. ja mulle meeldib vedelikuna kasutada sidrunimahla, see tasakaalstab natuke seda magusust. küpetamise jaoks eelistan martspanis ikka 1:1 vahekorda. ka indiapähklitega valminud "martsipan" oli võrdlemisi hele.
Väga ilusad tordid tõesti. Silm puhkab :) Mind huvitaks hoopis see külgedel olev vahukoore-kohupiimakreem. Tundub olevat selline mõnus vormi hoidev kreem. Minu omad kipuvad ära vajuma. Pole vist õiget retsepti leidnud...
Kust sellist ilusat valget martsipani leida võib? Ja millega pilt värvitud on?
VastaKustutaAga muidu on väga ilusa tordid. :)
martsipani heledus oleneb ilmselt sellest, palju seal suhkrut on. siin on 150 g mandleid ja 300 g suhkrut. panen just heledama tooni saamiseks rohkem suhkrut. ja mulle meeldib vedelikuna kasutada sidrunimahla, see tasakaalstab natuke seda magusust. küpetamise jaoks eelistan martspanis ikka 1:1 vahekorda.
VastaKustutaka indiapähklitega valminud "martsipan" oli võrdlemisi hele.
Väga ilusad tordid tõesti. Silm puhkab :) Mind huvitaks hoopis see külgedel olev vahukoore-kohupiimakreem. Tundub olevat selline mõnus vormi hoidev kreem. Minu omad kipuvad ära vajuma. Pole vist õiget retsepti leidnud...
VastaKustutakreem külgedel on väga lihtne- 200 ml vahukoort, 200 g pakikohupiima(või mõnda muud paksu kohupiima) ja maitse järgi suhkrut.
VastaKustutaSee on lausa kunst:)
VastaKustuta