teisipäev, 23. märts 2010

Virsikutort

Üsna sageli jutub, et täiesti tavalisel päeval kukub välja väga sümpaatne tort. See on üks selline juhtum. (Ja kui on jällegi otsustav moment, sünnib midagi üsna keskpärast-see on teine reegel).

Põhi:
  • 3 muna
  • 3 sl jahu
  • 3 sl suhkrut
  • 2 sl mooniseemneid

Kreem:
  • 400 g rasvatut paksemat kohupiima
  • 200 g toorjuustu
  • 200 ml vahukoort
  • 4 sl suhkrut
  • 2 tl vaniljesuhkrut

Niisutamiseks:
  • 1 dl šokolaadilikööri
Peale:
  • 450 g konservvirsikuid (1 suur purk)
Põhja jaoks vahusta munad suhkruga, sõelu hulka jahu ja lisa mooniseemned. Sega õrnalt läbi ja kalla tainas võitatud rõngasvormi (20 cm diameeter). Küpseta 200 kraadi juures umbes 20 min ja lase jahtuda. Lõika kaheks kettaks. Niisuta põhjad likööriga.

Kreemi jaoks sega omavahel toasoojad toorjuust ja kohupiim. Vahukoor vahusta suhkruga ja vahustamise lõpuosas lisa kohupiim ja vaniljesuhkur. Sega ühtlaseks.
Määri alumisele tordipõhjale pisut kreemi, lao peale umbes kolmandik virsikutest (kuubikuteks tükeldatud). Tõsta peale teine pool ja määri pealt ja ääred kreemiga, Kaunista viiludeks lõigatud virsikutega.

PRINDI RETSEPT

5 kommentaari:

  1. Väga ilus tort!
    See seadus kehtib minu puhul ka! Minul on ka selline reegel, et kui lähen oma sõbrannale külla ja küpsetan talle mistahes koogi, siis ALATI laguneb see vormist välja võttes ära :)

    VastaKustuta
  2. Võrratult kena kevadine tort!

    VastaKustuta
  3. Jaa, see tort tõi kohe kevade tuppa:) 26 cm vormis tegin põhja topetkoguste järgi, kreemi läks nagu retseptis ja virsikuid 2 purki..Njämmm:))

    VastaKustuta
  4. Millega võiks asendada šokolaadilikööri? Ei tahaks ekstra sellepärast pudelit likööri kappi seisma osta. Ja ju sellel likööril on ka vajadus...

    VastaKustuta
  5. eks ta niisutab ja annab maitset. võid selle asemel niisutada kange kohviga ntx. või mõne muu likööriga.

    VastaKustuta