reede, 2. mai 2008

Kirsi-ricotta kook

Seda kooki on väga lihtne valmistada, pole vaja midagi vahustada ega rullida, samas tulemus on üsna uhke. Ja maitsev muidugi ka. Eriti mõnus jääb krõbe purukate. Kui kogused kahekordsed võtta, saab teha plaadikoogi. Vähetähtis pole ka fakt, et selle koogiga sai sisse õnnistatud ka meie pere esimesed koogikahvlid. Kuidas me küll ilma nendeta varem hakkama saime... Aga siin on retsept:

Tainas:
125 g võid
0,5 dl suhkrut
2,5 dl jahu
0,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
1 vanillisuhkrut
2 sl kakaod

Täidis:
300g ricottat või kohupiima
200 g 10 % hapukoort
2 muna
1,25 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 sl maisitärklist
200 g kivideta kirsse

Sega omavahel jahu, sool, suhkur, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja kakao. Näpi juurde või. Sega purutaoliseks tainaks. Kuumuta ahi 200 C. Täidise jaoks sega ricotta, hapukoor, suhkur, munad, tärklis ja vanillisuhkur. Vooderda lahtikäiva vormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga või määri võiga. Pudista 3/4 tainast vormi põhjale. Vala peale ricottamass. Kata kirssidega. Puista peale ülejäänud puru. Küpseta ahjus umbes 40 minutit.

11 kommentaari:

  1. see kook näeb tõeliselt ilus välja ja tekitab suuuure isu.

    VastaKustuta
  2. Proovisin seda kooki teha, väga-väga maitsev tuli :)
    Aga mul küsimus, et kui küpsetada plaadikoogina, kui pikk siis küpsemisaeg võiks olla?

    VastaKustuta
  3. gaasiahjus võttis umbes 45 minutit aega

    VastaKustuta
  4. Võrratult hea kook tuli, suur tänu retsepti eest:) Lisasin veel natuke kookoshelbeid ka täidisesse, aga oleks ka ilma nendeta suurepärane olnud!

    VastaKustuta
  5. Väga väga hea kook. Parajalt magus :)
    Proovin nüüd seda sama kooki mustikate ja pirniga :) kindlasti tuleb sama hea :)

    VastaKustuta
  6. Võrratult hea kook tuli, suur tänu retsepti eest:) Lisasin veel natuke kookoshelbeid ka täidisesse, aga oleks ka ilma nendeta suurepärane olnud!

    kerajinan tangan dari barang bekas

    VastaKustuta
  7. Super maitsev kook, kirsse ei olnud, kasutasin värskeid vaarikaid.....mmmmm...

    VastaKustuta
  8. Fantastiline kook, minu pere ja külalised olid vaimustuses. Samal päeval ta nii hea polnud, teise päeva õhtu ja kolmanda päeva hommikuks olid maitsed suurepäraselt segunenud. Lisasin mandlilaaste peale, lihtsalt imeline!

    VastaKustuta