esmaspäev, 31. jaanuar 2011

Ruubeni tort.


Ruubeni praegune lemmik raamat on vaieldamatult "Lepatriinude jõulud". Neid pilte on ta enne magama minemist juba mõnda aega tüdimuse märke ilmutamata imetlenud. Tordi pealt tundis ta vanad sõbrad igatahes ära.

reede, 28. jaanuar 2011

Mandli-kirsipirukas



See on nami-nami kokaramatust (millest ma olen juba teisigi toite proovinud) pärit retsept. Tuli väga maitsev ja kena kook. Ma valmistasin selle umbes nädal aega enne tähtsündmust ja hoidsin nädala sügavkülmas. Nii et sügavkülmutamist kannatas ka.

  • Põhi:
  • 3 dl nisujahu
  • 3 sl suhkrut
  • 0.5 tl soola
  • 125 g külma võid
  • 1 muna

  • Täidis:
  • 200 g martsipani
  • 0.5 sidruni riivitud koor
  • 300 g kivideta kirsse
  • 3 suurt muna
  • 250 g hapukoort
  • 2 sl suhkrut
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 1 dl mandlilaaste

Sega köögikombainis või haki noaga jahu, suhkur, sool ja või puruseks. Lisa muna, sega ühtlaseks. Suru tainas võitatud 25 cm koogivormi põhjale ja külgedele. Pane 30 minutiks külmkappi.
Riivi martsipan ja sidrunikoor, sega omavahel ning puista segu pirukapõhjale.
Laota peale kirsid. (Kui kasutad sügavkülmutatud kirsse, siis lase neil esmalt sulada ning kurna).
Klopi hapukoor muna ning vanillisuhkruga ühtlaseks, kalla ettevaatlikult kirssidele.
Kõige peale puista mandlilaastud. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni tainas on küps ning täidis hüübinud ning mandlikate kergelt kuldne.
Lase enne serveerimist jahtuda.

kolmapäev, 26. jaanuar 2011

Šokolaadi-banaanimuffinid


  • 1,25 dl suhkrut
  • 2 suurt muna
  • 100 g võid
  • 2 suurt üleküpsenud banaani
  • 3 dl jahu
  • 0,5 dl kakaopulbrit
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 50 g šokolaadi

Sulata ja jahuta või. Mulju banaanid kahvliga püreeks. Haki šokolaad. Vahusta munad suhkruga kohevaks, lisa banaanipüree. Sega kuivained ja hakitud šokolaad omavahel ning lisa munasegule. Tainast aeglaselt segades nirista hulka sulavõi. Sega ühtlaseks ja tõsta paberiga vooderdatud või silikoonist muffinivormidesse. Küpseta eelkuumutatud ahjus, 200 kaadi juures umbes 20 min.

esmaspäev, 24. jaanuar 2011

Tort Joonasele!

31 on kahtlemata vanus, mis nõuab kena ja lustakat torti.
Neljakihine ja kahevärviline apelsinikoorega maitsestatud biskviit. Õunamoos, vahukoor ja kohupiim olid vahel. Peal martsipan, mille värvimiseks kasutasin nüüd peaasjalikult oma uusi naturaalseid värve.

pühapäev, 23. jaanuar 2011

Kookose-sidruni makroonid

Need on valminud Delia lehelt leitud retsepti ainetel. Tulid välja täitsa kobedad. Sidruni hapukus sobib siia ideaalselt.
  • 2 suurt munavalget
  • 6 sl suhkrut
  • 2 sl sidrunimahla
  • 1 sl riivitud sidrunikoort
  • pisut soola
  • 150 g (4 dl) kookoshelbeid

Klopi suhkur, munavalged, sool, sidrunimahl ja riivitud sidrunikoor ühtlaseks. Sega hulka kookoshelbed. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile teelusikaga väiksed pätsikesed. Küpseta 175 kraadi juures umbes 15 min. Lase jahtuda. Sellest kogusest saab umbes 25 tk.

reede, 21. jaanuar 2011

Spinatimuffinid


Pole just päris kindel , kas kõiki asju, mida ma muffinivormides valmistan, sobib muffiniteks nimetada, aga las ta siis olla. Igatahes selliseid kakukesi ma üleeile tegin ja soojana läksid nad päris hästi peale, juustuviiluga olid veelgi paremad.
  • 3 muna
  • 3 dl nisujahu (sepikujahu)
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 sl linaseemnejahu
  • 1,5 dl 35 % koort
  • 1 dl riivjuustu
  • 200 g külmutatud spinatit
  • soola
  • muskaatpähklit

Sega kuivained omavahel. Munad klopi lahti, lisa koor, sulatatud ja pisut kuivemaks pigistatud spinat, riivjuust ja sega ühtlaseks. Maitsesta soola ja noaotsatäie jahvatatud muskaatpähkliga. Kalla vedelik jahukaussi ja sega õrnalt tainas ühtlaseks. Tõsta paberitega vooderdatud või silikoonist muffinivormidesse ja küpseta 200 kraadi juures 25 min. Sellest kogusest saab umbes 12-14 muffinit.

teisipäev, 18. jaanuar 2011

Puhhitort

Ühele kolmeaastasele poisile sai tehtud selline kirsi toormoosi ja vahukoore-kohupiima-hapukoore täididsega tort. Kolmekihilise biskviidi tegin 8 munast, peal on umbes 800 g martsipani. Kokku tuli umbes 3 kg tort.
Nüüd on kohal ka minu naturaalsed, vedelad toiduvärvid! Õnneks just selleks ajaks, mil meil endal siin üks sünnipäevadetrall pihta hakkab:).

reede, 14. jaanuar 2011

Riisimagustoit puuviljadega

Farmi.ee jaoks valminud retsept.
  • 2,5 dl vett
  • 5 dl piima
  • 1,5 dl riisi
  • 1 kaneelikoor
  • soola
  • 50 g rosinaid
  • 2 dl 35% koort
  • 1,5 sl suhkrut
  • 2 banaani
  • 6 konservvirsiku poolikut

Lase riis vees keema, lisa piim ja kaneelikoor ja keeda tasasel tulel, kuni riis on pehme. Enne keetmise lõppu lisa pestud rosinad. Eemalda kaneelikoor ja jahuta. Vahusta koor 1,5 sl suhkruga. Lõika konserveeritud virsikud ja banaanid kuubikuteks. Tõsta vahukoore hulka jahtunud riisipuder ja puuviljatükid, sega kergelt läbi ja tõsta kaussidesse või magustoidupokaalidesse. Sellest kogusest jagub umbes neljale.

neljapäev, 13. jaanuar 2011

Mikitort


Söetablett, mille ma siin vahepeal unarusse jätsin, on ikka väga hea katmisvõimega toiduvärv:)
Mikide puhul on alati tulemus väga ilus ja mitte ka nii keemiline saanud. See tort on kolmekihiline, maasikamoosi ja kohupiima-vahukoore sisuga. Kui ma nüüd sellele ka pihta saaks, kuidas martsipaniga torti veatult ja ühegi voldita katta, oleks ka üks hea oskus jälle juures:) Kaaluks tuli koogil pisut üle kahe kilo.


laupäev, 8. jaanuar 2011

Hello Kitty tort



See on 1,5 kg suurune biskviittort. Vahel on kirsi toormoos, vahukoor ja kohupiim, peal vahukommidega tehtud suhkrumass.

vaata veel

Related Posts with Thumbnails