laupäev, 29. mai 2010

Šokolaaditort


Ühele soliidses eas sünnipäevalapsele valmis selline tort.
  • Põhi:
  • 4 muna
  • 3 dl suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 6 dl nisujahu
  • 3 tl küpsetuspulbrit
  • 400 g hapukoort
  • 5 sl kakaopulbrit
  • 1 apelsini riivitud koor
  • Vahele:
  • 300g vaniljemaitselist kohupiimatoru
  • 700 g hapukoort
  • 3 sl kohvilikööri
  • 1-2 sl suhkrut
  • Šokolaadikate:
  • 200 g tumedat šokolaadi (70%)
  • 200 ml 35% koort
  • 25 g võid
  • Kreem:
  • 70 g tuhksuhkrut
  • 35 g võid
  • 3 tl merevaiku
  • 0,5 tl vaniljesuhkrut
  • kaunistuseks riivitud tumedat šokolaadi

Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks, lisa hapukoor ja vaniljesuhkur ning sega ühtlaseks. Jahu, kakaopulber ja küpsetuspulber sega omavahel ja sõelu munavahu hulka. Vala tainas võiga määritud lahtikäivasse rõngasvormi (24 cm diameeter). Küpseta kooki 180-kraadises ahjus umbes 40 minutit. Jahuta ja lõika põhi 3 kihiks ja aseta alumine kiht vormi tagasi.

Täidise jaoks sega hapukoor, liköör ja kohupiim sega omavahel. Jaota hapukooresegu kihti vahele ja määri ka peael pisut segu. Lase koogil üleöö seista.

Šokolaadikreemi jaoks sulata potis või, lisa vahukoor ja tükeldatud šokolaad. Lase segul jahtuda (aga mitte päris ära hanguda) ja vahusta siis miksriga pisut kohevamaks, määri koogi peale ja külgedele.

Võikreemi jaoks, vahusta omavahel sõeltud tuhksuhkur, pehme või, merevaik ja vaniljesuhur. Pritsi läbbi kilekoti koogile sobiv muster. Puista peale riivitud šokolaadi.

Sellest kogusest tuleb umbes 2 kg tort.

kolmapäev, 26. mai 2010

Rabarberi-maasikakook halvaaga

Selline lihtne kook rabarberi ja maasika teemal.
  • 4 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 75 g võid
  • 150 g hapukoort
  • 4 dl jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 100 g halvaad
  • 200 g rabarberit
  • 150 g maasikaid

Vahusta munad suhkruga, sulata ja jahuta või. Sega jahu küpsetuspulbriga. Koori ja tükelda rabarber ja lõika maasikad väioksemateks tükkideks. Sega munavahu hulka hapukoor, sõelu hulka jahu ja aglaselt segades nirista hulka sulavõi. Kalla tainas 24 cm läbimõõduga võitaud koogivormi ja laota peale maasika-rabarberitükid. Puista peale halvaa. Küpseta 200 kraadi juures ahju keskosas umbes 40 min.

PRINDI RETSEPT

reede, 21. mai 2010

Rabarberi-maasikakook



Värsked rabarberid ja eelmise aasta maasikad said kokku selles koogis. Oleks meie rabarberipuhmas tootlikum, teeksin ilmselt rohkem rabarberikooke, aga eks peab veel natuke ootama. Igatahes seekordne küpsetis tuli selline:
  • Põhi:
  • 100 g võid
  • 75 g suhkrut
  • 1 muna
  • 2 sl piima
  • 2 dl jahu
  • 1 dl neljaviljahelbeid
  • 1 tl küpsetuspulbrit

  • Vahele:
  • 200 g rabarberit
  • 200 g maasikaid
  • 50 g suhkrut
  • 2 sl tärklist

  • Peale:
  • 200 g pakikohupiima
  • 200 g hapukoort
  • 75 g suhkrut
  • 2 muna

Põhja jaoks klopi pehme või, suhkur, piim ja muna ühtlaseks. Lisa kuivained ja sega tainas kergelt läbi.
Täidise jaoks tükelda maasikad ja rabarberid ja sega suhkru ja tärklisega.
Kohupiim, munad, suhkur ja hapukoor sega ühtlaseks.

Pane ahi sooja. Võta 24 cm diameetriga lahtikäiv vorm ja määri võiga või vooderda küpsetuspaberiga. Määri tainas põhjale, tõsta peale rabarberid-maasikafd ja vala ettevaatlikult üle kohupiimaseguga. Küpseta 180 kraadises ahjus keskosas umbes 1 h. Enne serveerimist jahuta.

PRINDI RETSEPT

Miki hiirega tort

Kaupo sai sünnipäevaks sellise tordi.

esmaspäev, 17. mai 2010

Banaani-šokolaadijäätis


Väljas on sellised ilmad, mis on meie koduse jäätisevabriku usinamalt tööle pannud. Siin üks ilma munata valminud jäätis. Kreemisemat tekstuuri annab banaan.

  • 2 sl suhkrut
  • 3 sl kakaod
  • 3,5 dl kohvikoort
  • 2 suuremat küpset banaani

Kuumuta osa koorest ja lahusta selles kakaopulber ja suhkur. Lisa ülejäänud koor, banaanitükid ja blenderda kõik ühtlaseks. Jahuta segu külmkapis ja valmista jäätisemasinaga jäätis.

pühapäev, 16. mai 2010

Lihtne marjakook

Üks lihtne marjakook nami-nami-st.

  • 2 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 dl 10% rõõska koort
  • 50 g võid
  • 2,5 dl nisujahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • Peale:
  • 3 dl erinevaid marju
  • tuhksuhkrut


Määri lahtikäiv rõngasvorm võiga ja puista üle riivsaiaga.
Sulata või ja lase jahtuda.Vahusta munad suhkruga kohevaks.
Sega piim ja sulatatud või. Sega jahu ja küpsetuspulber.
Sega kõik omavahel tainaks ja vala see 24 cm lahtikäivasse koogivormi.
Puista peale marjad. Küpseta 200-kraadise ahju allosas umbes 30 minutit.
Lase koogil enne serveerimist veidi jahtuda.

neljapäev, 13. mai 2010

Kartulivorm nõgesega


  • 1 sibul
  • 125 g sinki
  • 2 dl hakitud ja kokku pressitud nõgest
  • 500 g kartuleid
  • 225 g suvikõrvitsat
  • 2 dl kohvikoort
  • 1 dl piima
  • 2 muna
  • soola
  • musta pipart
  • 100 g riivitud juustu
  • värsket peterselli

Haki sibul ja lõika sink kuubikuteks, prae pannil umbes 5min. Tõsta kõrvale. Viiluta kartulid ja suvikõrvits. Klopi koor, piim ja munad ühtlaseks, maitsesta pipra ja soolaga (soolaga ole ettevaatlik, sest ka sink ja juust on soolased). Määri ahjuvorm (kasutasin ovaalset 20x30 cm vormi) õliga, aseta põhjale pooled kartuli-suvikõrvitsaviilud, laota peale sink ja sibul. Puista peale hakitud nõges ja kata pealt veelkord kartuli-suvikõrvitsaga. Vala kõik üle munaseguga. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 200 kraadise ahju keskosas 30 min. Eemalda foolium, küpseta veel 20 min. Laota peale riivitud juust ja küpseta veel umbes 15 min. Peale puista värsket peterselli.

PRINDI RETSEPT

kolmapäev, 12. mai 2010

Koorene metsmaasikajäätis

Sügavkülmas jääb järjest vähemaks marju ja see tähendab seda, et ruumi jääb jäätisemasina külmutusnõu jaoks. Siin kasutasin ära veel eelmise aast metsamaasikad. Võib ka tavalisi sisse panna.
  • 4 munakollast
  • 200 ml 10 % koort
  • 200 ml 35% koort
  • 4 sl suhkrut
  • 2 dl vähese suhkruga metsmaasika toormoosi
  • 1 tl vaniljesuhkrut
Sega munakollased törtsu kohvikoorega ühtlaseks. Ülejaanud koor ja suhkur lase potis keema tõusta. Vähenda kuumust ja vispliga segades lisa munakollased. Kuumuta pidevalt segade mõned minutid, kuni segu pisut pakseneb ja lusikale külge hakkab. Ära keeda. Jahuta segu külmaveekausis, lisa maasikamoos ja lase siis külmikus tund-paar seista. Valmista jäätisemasinaga sellest jäätis.

PRINDI RETSEPT

kolmapäev, 5. mai 2010

Kaera-ingverikupsised

Need krõbedad, kergelt ingverimaitselised küpsised kadusid kausist üsna kiirelt. Küpsetamisel vajuvad nead pisut laiali, nii et vahet peaks küpsiste vahele jätma piisavalt. Vaja läks:
  • 125 g võid (kasutasin 100 g)
  • 1.25 dl suhkrut
  • 1.5 dl nisujahu
  • 2 dl jämedaid kaerahelbeid
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl ingveripulbrit
  • 0.5 dl 35% rõõska koort (kasutasin piima)

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa omavahel segatud kuivained ning seejärel rõõsk koor.
Tõsta tainas väikeste portsudena küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jättes küpsiste vahele piisavalt kerkimisruumi. Küpseta 200 kraadises ahju kaskosas 8-10 minutit.
Sellest kogusest saab kaks plaaditäit.

Retsept on pärit nami-nami.ee-st, kus ripub nüüd ka ülalnähtav foto.

laupäev, 1. mai 2010

Kapsa-ananassisalat


Kuna värsket kapsast on juba saada, siis tegin sellist salatit, mille retsepti leiab ka nami-namist.
  • 8 dl peeneteks ribadeks lõigatud kapsast
  • 6 dl viilutatud kurki
  • 1 sibul
  • 6 dl tükeldatud konservananassi
  • lehtsalatit
  • kookoshelbeid

  • kaste:
  • 30 ml õunaäädikat,
  • 1 dl oliiviõli
  • 1,5 sl vedelat mett
  • 1 sl dijoni sinepit
  • soola
  • musta pipart

Viiluta sibul, sega kapsaribade, kurgiviilude ja nõrutatud ananassitükkidega. Kastme komponendid sega omavahel, kalla köögiviljadele. Serveeri salatilehtedel, peale puista kookoshelbeid.

vaata veel

Related Posts with Thumbnails